Hyydytetty suklaa-rahkakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 116 g2,1 kpl   166 kcal15 g0,3 g12 g0 g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g25 g    79 kcal4,8 g3,3 g5,3 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai29 g  2,9 rl0,5 dl102 kcal3,5 g21 g0,6 g0,9 g
Perunajauho 1dl=70g34 g    114 kcal0 g28 g0 g0 g
Vaahtoutuva vaniljakastike263 g    421 kcal13 g42 g24 g0,5 g
Sokeri 68 g23 kpl17 tl5,7 rl0,8 dl276 kcal0 g68 g0 g0 g
Leivinjauhe 2 g 0,4 tl0,1 rl 3,5 kcal0,1 g0,8 g0 g0 g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)24 g    110 kcal2,9 g12 g5,8 g0 g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g250 g    163 kcal28 g11 g0,8 g0 g
Liivatelehti, gelatiini11 g    38 kcal9 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 5 g 1 tl1/3 rl0,1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g17 g    89 kcal1,1 g6,9 g6,6 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
844 g    1561 kcal76 g192 g55 g1,9 g
Ravintosisältö / annos106 g    196 kcal10 g24 g6,9 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    185 kcal9 g23 g6,5 g0,2 g
POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.