Hyydytetty suklaa-rahkakakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kananmuna kuoreton | 116 g | 2,1 kpl | | | | 166 kcal | 15 g | 0,3 g | 12 g | 0 g |
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g | 25 g | | | | | 79 kcal | 4,8 g | 3,3 g | 5,3 g | 0 g |
Vehnäjauho, sunnuntai | 29 g | | | 2,9 rl | 0,5 dl | 102 kcal | 3,5 g | 21 g | 0,6 g | 0,9 g |
Perunajauho 1dl=70g | 34 g | | | | | 114 kcal | 0 g | 28 g | 0 g | 0 g |
Vaahtoutuva vaniljakastike | 263 g | | | | | 421 kcal | 13 g | 42 g | 24 g | 0,5 g |
Sokeri | 68 g | 23 kpl | 17 tl | 5,7 rl | 0,8 dl | 276 kcal | 0 g | 68 g | 0 g | 0 g |
Leivinjauhe | 2 g | | 0,4 tl | 0,1 rl | | 3,5 kcal | 0,1 g | 0,8 g | 0 g | 0 g |
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss) | 24 g | | | | | 110 kcal | 2,9 g | 12 g | 5,8 g | 0 g |
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g | 250 g | | | | | 163 kcal | 28 g | 11 g | 0,8 g | 0 g |
Liivatelehti, gelatiini | 11 g | | | | | 38 kcal | 9 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Vesi, vesijohtovesi | 5 g | | 1 tl | 1/3 rl | 0,1 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g | 17 g | | | | | 89 kcal | 1,1 g | 6,9 g | 6,6 g | 0,5 g |
|
| Koko resepti 8 annosta | 844 g | | | | | 1561 kcal | 76 g | 192 g | 55 g | 1,9 g |
Ravintosisältö / annos | 106 g | | | | | 196 kcal | 10 g | 24 g | 6,9 g | 0,2 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 185 kcal | 9 g | 23 g | 6,5 g | 0,2 g |
POHJA
2 munaa
3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl vehnäjauhoa
3 rkl perunajauhoa
½ tl leivinjauhetta
VÄLIIN
2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)
TÄYTE
4 liivatelehteä
200-250 g suklaavanukasta
250 g rahkaa
½ dl sokeria tai makeutusainetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
PINNALLE
suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita
OHJEET
Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.
Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.
Sekoita varovasti tasaiseksi.
Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.
Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.
Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.
Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.
Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).
Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.
Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.