Kaalikeitto (soijarouhetta ja linssejä)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 1500 g1,3 kpl  38 dl417 kcal18 g61 g3 g32 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Porkkana, keskikokoinen 65g300 g4,6 kpl   84 kcal1,8 g18 g0,6 g7,5 g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g500 g  33 rl5 dl175 kcal8 g35 g0,5 g7 g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g30 g    72 kcal1,6 g13 g1,5 g0 g
Maustepippuri, annos 1g8 g    0,2 kcal0 g0 g0,1 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,2 g
Linssi, vihreä, go green80 g    270 kcal23 g46 g0,8 g24 g
Soijarouhe, 1 dl30 g    103 kcal11 g3,1 g5,3 g3,1 g
Vesi, vesijohtovesi 1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
4110 g    1174 kcal66 g184 g12 g76 g
Ravintosisältö / annos206 g    59 kcal3,3 g9 g0,6 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    29 kcal1,6 g4,5 g0,3 g1,9 g
1-1,5kg valkokaalia
3 sipulia
3 isoa porkkanaa
500g tomaattimurskaa
3 kasvisliemikuutiota
8 maustepippuria
3 valkosipulin kynttä
1 dl vihreitä linssejä
1 dl soijarouhetta
Vettä

Liota linssejä tunti ja huuhtele.

Turvota soijarouhe pakkauksen ohjeen mukaan.

Pese, kuori ja paloittele vihannekset ja valkosipulit.

Laita kasvikset isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että kasvikset lähes peittyvät.

Kiehauta.

Anna hautua kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Lisää sitten muut ainekset.

Kiehauta ja anna hautua noin 10 minuuttia.

Pakasta ylimääräiset keitot!