Juurespihvit Mirliina

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana 195 g3 kpl   64 kcal1,2 g11 g0,4 g5 g
Peruna, keskikokoinen 60g60 g0,9 kpl   36 kcal0,9 g7,8 g0,1 g0,5 g
Sipuli (kuorittu)4.8 g0,1 kpl  0,1 dl1,3 kcal0,1 g0,2 g0 g0,1 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.65 g  6,5 rl1 dl228 kcal8,6 g44 g1,6 g2,5 g
Ruokaöljy keskiarvo 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
448 g    605 kcal25 g63 g27 g8,1 g
Ravintosisältö / annos448 g    604 kcal25 g63 g27 g8,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    135 kcal5,5 g14 g6 g1,8 g
Juurespihvit

0,5 l juures- ja perunaraastetta

1 pieni punasipuli hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä murskattuna

2 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

1 tl oreganoa

suolaa

mustapippuria

paistamiseen:

ruokaöljyä

Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Muotoile seoksesta kämmenellä pihvejä ja paista pihvit kypsiksi ruokaöljyssä lettupannulla tai tavallisella paistinpannulla.

Käytä paistaessa aluksi hieman kovempaa lämpötilaa, jotta pinta saa kauniin värin.

Jatka kypsennystä miedolla lämmöllä, jotta raaste kypsyy pehmeäksi.

Tarjoile tuoreen salaatin tai raasteen kera.