Munakoisopaistos (Glorian ruoka ja viini)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Munakoiso 1000 g2,5 kpl  33 dl224 kcal5 g31 g2 g25 g
Paprika keltainen 200 g1,2 kpl   60 kcal1,9 g10 g0,4 g4 g
Pinaatti 250 g125 kpl  5 dl33 kcal4,1 g1 g0,8 g3,3 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Tomaattimurska 200 g  13 rl2 dl59 kcal1,1 g11 g0,4 g3,8 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Juusto, mozzarella 125 g    326 kcal23 g0 g25 g0 g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta60 g    274 kcal24 g0 g19 g0 g
Suola, annos 3g12 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1874 g    1160 kcal59 g65 g63 g36 g
Ravintosisältö / annos469 g    290 kcal15 g16 g16 g9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    62 kcal3,2 g3,5 g3,4 g1,9 g
Viipaloi munakoisot, ripottele suolaa päälle ja anna "itkettyä" (neste kihoaa pois kun annat viipaleiden olla suolassa puolisen tuntia).

Kuivaa viipaleet talouspaperiin ja paista öljyssä sopiviksi.

Nypi pinaatista kovat varret pois ja kiehauta 1 dl vettä, kunnes pinaatti on pehmeää.

Kiehauta tomaattimurska ja viipaloitu paprika, mausta sokerilla ja suolalla ja esim meiramilla tai basilika.

Raasta mozzarella karkeaksi.

Raasta parmesaani hienoksi.

Kokoa paistos seuraavasti: alle tomaatti-paprika-kastiketta, sitten munakoisoa, pinaattia ja mozzarellaa.

Jatka kerroksia, jätä päällimmäiseklsi vielä tomaattikastiketta ja lopuksi parmesaani.

Paista 30-40 minuuttia 200 asteessa ja anna paistoksen hieman seisoa ennen tarjoilua.

Tarjoa hyvän vaalean leivän ja täyteläisen punaviinin kanssa.