Lammaspata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 140 g7 kpl   526 kcal17 g0 g52 g0 g
Maissiöljy 81 g 16 tl5,8 rl0,9 dl716 kcal0 g0 g81 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste20 g    13 kcal1,1 g1,8 g0,2 g0,3 g
Lanttu 220 g    64 kcal2,2 g10 g0,7 g4 g
Nauris 110 g0,7 kpl   30 kcal1,1 g4,6 g0,3 g2,1 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Valkosipuli 25 g6,1 kpl   27 kcal1,9 g4 g0,1 g0,5 g
Maissitärkkelys 41 g  5,9 rl3/4 dl147 kcal0,1 g36 g0,2 g0 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lampaanliha vähärasvainen 1500 g    2750 kcal285 g0 g180 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3292 g    4289 kcal309 g59 g314 g7,8 g
Ravintosisältö / annos329 g    429 kcal31 g5,9 g31 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    130 kcal9 g1,8 g10 g0,2 g
Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa