Kuorrutettu punasipulikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g500 g9 kpl  5,6 dl135 kcal6,5 g24 g1 g8,5 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14 g3,5 kpl   15 kcal1,1 g2,3 g0,1 g0,3 g
Rypsiöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton14 g    2,9 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 80 g4 kpl   210 kcal5,7 g39 g2,6 g2 g
Emmental juustoraaste valio75 g    293 kcal22 g0 g23 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
741 g    996 kcal38 g81 g56 g12 g
Ravintosisältö / annos185 g    249 kcal10 g20 g14 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    134 kcal5,1 g11 g7,6 g1,6 g
4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.