Taikinoitu lohi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voitaikina keskiarvo, täytteetön 500 g    2509 kcal27 g167 g195 g8,4 g
Kirjolohifilee 830 g1,7 kpl   1372 kcal139 g0 g91 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton30 g    6,3 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Pinaattipakaste 150g80 g    11 kcal1,5 g0,3 g0,4 g1 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Ranskankerma Valio120 g    336 kcal3 g4,2 g34 g0 g
Katkarapu 180 g90 kpl  3,6 dl123 kcal26 g0 g2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
1809 g    4497 kcal197 g175 g336 g10 g
Ravintosisältö / annos258 g    641 kcal28 g25 g48 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    249 kcal11 g10 g19 g0,6 g
6-7 annosta
500 g valmista voitaikinaa
n. 1 kg (2 kpl) kirjolohifileetä
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 tl sitruunapippuria
n. 1/2 tl suolaa

Täyte
1 pkt (150 g) pakastettua pinaattia
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl Valio voita / rypsiöljy
1 prk (120 g) Valio smetanaa/ranskankerma
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
150 g katkarapuja

Poista fileistä nahka ja mahdolliset ruodot.

Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.

Valmista täyte.

Sulata ja valuta pinaatti kuivaksi.

Hauduta pinaattia ja sipulia voissa.

Lisää smetana ja mausteet joukkoon.

Keitä kunnes neste on imeytynyt.

Sulata ja valuta katkaravut.

Hienonna karkeaksi ja sekoita pinaattiseokseen.

Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.

Leikkaa taikina täyteen noin 3 cm:n pituisia viiltoja (taikinasta tulee "verkkomainen" ;) . Nosta toiselle fileelle täyte ja nosta toinen file päälle.

Nosta täytetyt kalafileet taikinalle ja kääri kala siihen.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 min. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.