Tummasuklaamousse ja viikunakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Fazer Exclusive thin dark suklaa 70%, 80g levy160 g0,9 kpl   848 kcal13 g51 g67 g0 g
Viikuna, punnittu kuorineen 105 g6,2 kpl   227 kcal3,5 g45 g0,8 g8,4 g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g500 g    2000 kcal0 g495 g0 g0 g
Sokeri 50 g17 kpl13 tl4,2 rl0,6 dl203 kcal0 g50 g0 g0 g
Kuohukerma300 g    1020 kcal6 g9 g105 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1115 g    4298 kcal22 g650 g173 g8,4 g
Ravintosisältö / annos186 g    717 kcal3,7 g108 g29 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    385 kcal2 g58 g16 g0,8 g
6 annosta
3 dl Valio kuohukermaa
160 g Fazer Exlusive suklaa
Viikunakeitto
6 viikunaa
50 g sokeria

Liemi
150 g muscovadosokeria
250 g vettä
1/2 tl vihreää kardemummaa
1 kanalitanko

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.

Sulata suklaa mikrossa muoviastiassa (puoli teholla).

Sulatuksen aikana sekoita puuhaarukalla suklaata parikertaa kevyesti.

Näin varmistat että suklaa lämmittyy tasaisesti.

Älä lämmintä suklaata yli 50 astetta.

Kun suklaa on sulatettu sekoita noin 45 asteiseen suklaamassaan 1/3 osa vaahdotetusta kermasta nopeasti sekoittaen.

Näin saat hyvän ja tasaisen rakenteen.

Lisää lopuksi loput kermavaahdosta reippaasti nostellen joukkoon.

Laita tämän jälkeen suklaamousse jääkaappiin.

Lohko viikunat neljään osaan.

Kuullota sokeri ruskeaksi ja pyörittele viikunat sokerissa.

Liemi: Kiehauta muscovado ja vesi sokeriliemeksi.

Laita kuumaan sokeriliemeen vihreä kardemumma ja kanelitanko.

Älä keitä tämän jälkeen.