Rahkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 230 g  23 rl3,5 dl789 kcal23 g161 g2,8 g8,1 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g200 g    240 kcal6,4 g9 g20 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g250 g    163 kcal28 g11 g0,8 g0 g
Sokeri 100 g33 kpl25 tl8,3 rl1,2 dl406 kcal0 g100 g0 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 100 g 20 tl6,7 rl1 dl46 kcal3 g4,8 g1,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1011 g    1850 kcal75 g297 g36 g8,2 g
Ravintosisältö / annos101 g    185 kcal7,5 g30 g3,6 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    183 kcal7,4 g29 g3,6 g0,8 g
Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.