Rahkatorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokeri 510 g170 kpl128 tl43 rl6 dl2070 kcal0 g510 g0 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24 g    96 kcal0 g24 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g200 g    70 kcal7,4 g8,6 g0,8 g0 g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g500 g    325 kcal55 g21 g1,5 g0 g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore50 g    13 kcal0 g4,5 g0 g0,1 g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g460 g    1610 kcal55 g327 g10 g14 g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g250 g    1800 kcal2,5 g2,5 g200 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
2169 g    6237 kcal141 g901 g229 g14 g
Ravintosisältö / annos136 g    391 kcal8,9 g56 g14 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    288 kcal6,5 g42 g11 g0,6 g
RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori