Veriohukaiset, kotitekoiset

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Veri 500 g 100 tl33 rl5 dl260 kcal59 g0,5 g2 g0 g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 500 g1,3 kpl 33 rl5 dl213 kcal1,9 g21 g0 g0 g
Ruisjauho kokojyväjauho 275 g  34 rl5 dl836 kcal24 g152 g5,2 g38 g
Sipuli (kuorittu)90 g1,6 kpl  1 dl24 kcal1,2 g4,3 g0,2 g1,5 g
Siirappi 60 g 8,6 tl3 rl0,4 dl181 kcal0,1 g45 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1425 g    1515 kcal87 g222 g7,4 g40 g
Ravintosisältö / annos238 g    253 kcal14 g37 g1,2 g6,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    106 kcal6,1 g16 g0,5 g2,8 g
Valmistusohje:

Kuori ja hienonna sipulit.

Hauduta ruokalusikallisessa voita.

Sekoita keskenään veri, olut, ruisjauhot, siirappi, jäähdytetty sipuli ja mausta taikina suolalla, valkopippurilla ja meiramilla.

Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 1 tunti.

Paista veriohukaiset voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi.

Tarjoa kuumina puolukkamurskan kanssa.