Hirvenlihapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hirvenliha 400 g    450 kcal85 g0 g12 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Paprika punainen 250 g1,5 kpl   73 kcal2,3 g11 g1 g4,8 g
Porkkana 200 g3,1 kpl   65 kcal1,2 g11 g0,4 g5,1 g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)200 g  13 rl2 dl80 kcal2,2 g14 g1 g2,8 g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g30 g    138 kcal0,2 g0,2 g15 g0 g
Flora ruoka kevyt & paksu250 g    150 kcal2,5 g11 g10 g0 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow13 g    34 kcal1,3 g1,3 g2,6 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1543 g    1044 kcal97 g59 g43 g16 g
Ravintosisältö / annos193 g    131 kcal12 g7,4 g5,3 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    68 kcal6,3 g3,8 g2,8 g1,1 g
Liha kuutioidaan halutun kokoiseksi, siihen otetaan väri pannulla (Flora kevyt culinesse) ja halutessa maustetaan pippurilla ja suolalla.

Sipuli ja paprika pilkotaan "suupaloiksi", porkkana pienemmäksi.

Sitten vaan kaikki ainekset pataan, kansi päälle ja kypsennyt 200 asteessa 1,5-2h.

--> Mitä pidempi kypsennysaika, sitä mureampi lihasta tulee.

--> Hirvenliha voidaan korvata poron-, naudan- tai sianlihalla)