Juustoinen kasvis-anjoviskastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 300 g0,9 kpl   54 kcal1,7 g7,5 g1,2 g2,1 g
Porkkana 65 g1 kpl   21 kcal0,4 g3,6 g0,1 g1,7 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Tomaattimurska 400g tölkki (Euroshopper), annos 400g400 g    74 kcal4 g14 g0,4 g0 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)65 g    81 kcal6 g1,8 g5,2 g0 g
Timjami 1 g 1 tl1/2 rl 2,8 kcal0,1 g0,3 g0,1 g0,4 g
Basilika, kuivattu 2 g 2 tl1 rl 5,1 kcal0,3 g0,4 g0,1 g0,8 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 100 g  6,7 rl1 dl173 kcal7,6 g2,3 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1002 g    447 kcal22 g35 g22 g6,7 g
Ravintosisältö / annos251 g    112 kcal5,5 g8,7 g5,6 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    45 kcal2,2 g3,5 g2,2 g0,7 g
Suikaloi kesäkurpitsa sekä porkana ja hienonna sipuli.

Pane kasvikset kattilaan ja kaada tomattimurska pälle.

Purista kattilaan valkosipulinkynnet ja lisää valutetut anjovikset, laakerinlehti, sekä timjami.

Kuumenna ja anna kiehua hiljaleen sakeaksi.

Lisää loput mausteet ja tuorejuusto.

Sekoita tasaiseksi.

Tarjoa spagetin kanssa.

Aivan mainio ruoka tosin hieman erikoinen mutta maukas!