Appelsiinipihvit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Nauta-sika jauheliha (20% rasvaa), Snellman400 g    1056 kcal70 g0 g80 g0 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Kukkakaali 75 g0,1 kpl  1,9 dl18 kcal1,4 g1,7 g0,2 g1,7 g
Parsakaali, 100 g, 1,5 dl75 g    23 kcal3,5 g1,4 g0,2 g1,2 g
Atria broilerin fileesuikale naturell75 g    83 kcal17 g0 g1,6 g0 g
Tuorejuusto, Ruohosipuli kevyt, Pirkka50 g    90 kcal2,5 g3,4 g7,5 g1,5 g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi13 g    3,3 kcal0,2 g0,6 g0 g0 g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)50 g    43 kcal0,5 g1,8 g3,5 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.3 g    12 kcal0 g0 g1,3 g0 g
Suomalainen edamjuusto (Pirkka)30 g    99 kcal8,1 g0 g7,2 g0 g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g2.5 g    7,8 kcal0,2 g1,5 g0,1 g0 g
Porkkana 75 g1,2 kpl   25 kcal0,5 g4,2 g0,2 g1,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
936 g    1544 kcal112 g16 g108 g6,8 g
Ravintosisältö / annos936 g    1544 kcal111 g16 g107 g6,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    165 kcal12 g1,7 g11 g0,7 g
Appelsiini antaa mukavan säväyksen jauhelihapihveille.

Näitä tarvitset:
# 2 tuoretta appelsiinia
# 400-500 g naudan jauhelihaa
# 1 muna
# 1+2 rkl sinapinsiemeniä
# suolaa, mustapippuria
# öljyä paistamiseen
# 800 g jauhoisia perunoita
# 50 g voita
# persiljaa tai pinaattia
# neitsytoliiviöljyä, sormisuolaa

Pihvitaikinaa kannattaa tehdä saman tien tupla-annos ja pyöritellä toinen puoli pulliksi pakkaseen.

Aloita muusin teosta.

Kuori perunat ja laita kiehumaan suolattuun veteen.

Pese juuresharjalla porkkanat (älä turhaan kuori pois makua ja vitamiineja).

Viipaloi porkkanat vinottain ja laita kiehumaan vähään veteen, johon on lisätty desilitran verran appelsiinimehua ja hieman suolaa.

Keitä porkkanat al dente -kypsiksi.

Pese toisen appelsiinin kuori lämpimällä vedellä ja juuresharjalla.

Kuivaa pinta ja raasta oranssi osa kulhoon - välttele kuoren valkoista osaa.

Lisää kulhoon jauheliha, muna, tasainen 1 tl suolaa, muutama pyöräytys mustapippurimyllystä sekä 1 rkl sinapinsiemeniä.

Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja tee litteitä pihvejä.

Paista ne miedolla lämmöllä öljyssä 2-3 minuuttia per puoli.

Tai paista pihveihin hyvä pinta pannulla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Kaada kypsistä perunoista vesi (säästä osa mahdollista notkistamista varten).

Nuiji karkeaksi survokseksi.

Kääntele joukkoon reilu nokare voita ja hienoksi hakattua persiljaa tai ryöpättyä pinaattia.

Valuta porkkanaviipaleet siivilässä, mutta pidä lämpiminä.

Kuori appelsiinit ja nylje lohkot kalvottomiksi.

Paahda kuumalla kuivalla pannulla 2 rkl sinapinsiemeniä - varo polttamasta.

Kokoa annokset.

Pyöräytä pihvejä paahdetuissa sinapinsiemenissä.

Lusikoi sen viereen perunamuusia.

Pyörittele kulhossa loppuja sinapinsiemeniä, porkkanoita ja appelsiiniviipaleita oliiviöljyn kera ja lusikoi salaatti lautasille.

Ripota pinnalle vähän sormisuolaa.