Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Punasipuli, kuorittu, 100g600 g11 kpl  6,7 dl162 kcal7,8 g29 g1,2 g10 g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g30 g    34 kcal0,2 g6,9 g0 g0 g
Sokeri26 g8,7 kpl6,5 tl2,2 rl0,3 dl106 kcal0 g26 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g250 g2 kpl   51 kcal1,5 g10 g0,8 g3,5 g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%150 g    135 kcal6 g11 g7,5 g0 g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste200 g    720 kcal58 g3,4 g56 g0 g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g100 g    270 kcal18 g2 g21 g0 g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g50 g    60 kcal0,5 g2,2 g6,5 g0 g
Oregano, kuivattu 1 g 1 tl1/2 rl 3,1 kcal0,1 g0,2 g0,1 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2039 g    2912 kcal129 g318 g124 g27 g
Ravintosisältö / annos510 g    728 kcal32 g80 g31 g6,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    143 kcal6,3 g16 g6,1 g1,3 g
Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.