Linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)396 g7,2 kpl  4,4 dl107 kcal5,1 g19 g0,8 g6,7 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Linssi, punainen, Go Green450 g    1463 kcal108 g221 g4,5 g54 g
Porkkana, keskikokoinen 65g100 g1,5 kpl   28 kcal0,6 g6 g0,2 g2,5 g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka48 g    5,3 kcal0,5 g0,5 g0,1 g0,5 g
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy 125 g 25 tl8,9 rl1,4 dl1105 kcal0 g0 g125 g0 g
Viinietikka balsami30 g    11 kcal0 g0,3 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2659 g    2729 kcal115 g248 g131 g64 g
Ravintosisältö / annos332 g    341 kcal14 g31 g16 g8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    103 kcal4,3 g9 g4,9 g2,4 g
Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.