Matikkakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g530 g7,6 kpl   318 kcal8 g69 g0,5 g4,8 g
Lanttu 306 g    88 kcal3,1 g14 g0,9 g5,5 g
Sipuli (kuorittu)114 g2,1 kpl  1,3 dl31 kcal1,5 g5,5 g0,2 g1,9 g
Oivariini, juokseva, rasvaseos38 g    270 kcal0,2 g0,2 g30 g0 g
Suola, annos 3g13 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Made 420 g0,2 kpl   286 kcal66 g0 g2,1 g0 g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)200 g 40 tl13 rl2 dl320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton64 g    102 kcal5,1 g2,6 g8,3 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton45 g    10 kcal0,1 g0,7 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
2729 g    1425 kcal89 g97 g72 g12 g
Ravintosisältö / annos390 g    204 kcal13 g14 g10 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    52 kcal3,3 g3,6 g2,6 g0,4 g
Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.