Katkaraputsatsiki ja leipäkolmiot

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)180 g    119 kcal27 g0 g1,3 g0 g
Omena, keskikokoinen 200g200 g1,3 kpl   68 kcal0,4 g14 g0,6 g3,6 g
Kurkku, tuore100 g1/4 kpl  2,2 dl10 kcal0,6 g1,7 g0,1 g0,7 g
Punasipuli, kuorittu, 100g100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipuli 11 g2,6 kpl   11 kcal0,8 g1,7 g0,1 g0,2 g
Tilli, tuore 50 g  17 rl 15 kcal1,8 g0,5 g0,4 g1,1 g
Ruokajogurtti Valio200 g    180 kcal9 g10 g12 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton30 g    6,3 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Hunaja 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl66 kcal0,1 g16 g0 g0 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Paahtoleipä, monivilja 210 g    530 kcal16 g92 g8,5 g8,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
1104 g    1035 kcal57 g142 g23 g16 g
Ravintosisältö / annos158 g    148 kcal8,2 g20 g3,3 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    94 kcal5,2 g13 g2,1 g1,5 g
Kopio: Siirry sivulle!

1. Sulata katkaravut jääkaapissa tai huoneenlämmössä pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta katkaravut hyvin.

2. Raasta kuorittu omena ja kurkku karkeaksi raasteeksi.

Pane kurkku valumaan siivilään.

Purista ylimääräinen neste pois.

Hienonna puolikas punasipulia, valkosipulinkynnet ja tilli. 3. Sekoita ruokajogurtin joukkoon sitruunanmehu, hunaja, suola, mustapippuri, puna- ja valkosipuli.

Lisää katkaravut, omena- ja kurkkuraaste sekä hienonnettu tilli.

Anna maustua kylmässä hetken aikaa ennen tarjoamista.

4. Paahda paahtoleivät rapeiksi ja leikkaa kolmioiksi.

Tarjoa katkaraputsatsikin kanssa.