Vadelmasorbetti
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Vesi | 300 g | | 60 tl | 20 rl | 3 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Sokeri | 213 g | 71 kpl | 53 tl | 18 rl | 2,5 dl | 865 kcal | 0 g | 213 g | 0 g | 0 g |
Vadelma | 260 g | | | 26 rl | 5,2 dl | 107 kcal | 2,6 g | 11 g | 2,1 g | 10 g |
Valkuainen (100g) | 32 g | | | | | 13 kcal | 3,1 g | 0,5 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 10 annosta | 805 g | | | | | 985 kcal | 5,7 g | 224 g | 2,1 g | 10 g |
Ravintosisältö / annos | 81 g | | | | | 99 kcal | 0,6 g | 23 g | 0,2 g | 1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 122 kcal | 0,7 g | 28 g | 0,3 g | 1,2 g |
Sokeriliemi:
3 dl vettä
2,5 dl sokeria
- - -
1/2 litraa vadelmia
1 munanvalkuainen
Valmista ensin sokeriliemi.
Voit valmistaa sokeriliemen myös edellisenä päivänä, niin se on jääkaappikylmää seuraavana päivänä.
Mittaa sokeriliemen ainekset kattilaan ja kuumenna.
Keitä hetki.
Anna jäähtyä.
Soseuta marjat tehosekoittimessa.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
Sekoita marjasurvos kylmään sokeriliemeen ja yhdistä valkuaisvaahtoon.
Jäädytä seos jäätelökoneessa ohjeen mukaan.
Jos valmistat sorbetin ilman jäätelökonetta, lisää valkuaisvaahto vasta puolittain jäätyneeseen massaan.
Tällöin sorbetti täytyy ottaa 20-30 minuutin välein pakkasesta ulos ja sekoittaa.