Vadelmasorbetti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 213 g71 kpl53 tl18 rl2,5 dl865 kcal0 g213 g0 g0 g
Vadelma 260 g  26 rl5,2 dl107 kcal2,6 g11 g2,1 g10 g
Valkuainen (100g)32 g    13 kcal3,1 g0,5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
805 g    985 kcal5,7 g224 g2,1 g10 g
Ravintosisältö / annos81 g    99 kcal0,6 g23 g0,2 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    122 kcal0,7 g28 g0,3 g1,2 g
Sokeriliemi:
3 dl vettä
2,5 dl sokeria
- - -
1/2 litraa vadelmia
1 munanvalkuainen

Valmista ensin sokeriliemi.

Voit valmistaa sokeriliemen myös edellisenä päivänä, niin se on jääkaappikylmää seuraavana päivänä.

Mittaa sokeriliemen ainekset kattilaan ja kuumenna.

Keitä hetki.

Anna jäähtyä.

Soseuta marjat tehosekoittimessa.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.

Sekoita marjasurvos kylmään sokeriliemeen ja yhdistä valkuaisvaahtoon.

Jäädytä seos jäätelökoneessa ohjeen mukaan.

Jos valmistat sorbetin ilman jäätelökonetta, lisää valkuaisvaahto vasta puolittain jäätyneeseen massaan.

Tällöin sorbetti täytyy ottaa 20-30 minuutin välein pakkasesta ulos ja sekoittaa.