Lohi-peruna-juustokastikepaistos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 770 g    424 kcal12 g102 g1,3 g6,5 g
Lohifilee 460 g    899 kcal86 g0 g62 g0 g
Keiju kasvisrasvalevite 80%60 g    432 kcal0 g0 g48 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 60 g  6 rl0,9 dl206 kcal6,1 g42 g0,7 g2,1 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1000 g 200 tl67 rl10 dl339 kcal31 g49 g1 g0 g
Kasvisrasvalevite Pippurinen (Rainbow), annos 100g200 g    400 kcal20 g9 g30 g0 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkopippuri, annos 1g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna, keitetty 120 g2,2 kpl   171 kcal15 g0,4 g12 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
2683 g    2870 kcal170 g202 g155 g8,6 g
Ravintosisältö / annos383 g    410 kcal24 g29 g22 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal6,3 g7,5 g5,8 g0,3 g
Kuori perunat ja viipaloi ne laakeaan vuokaan.

Leikka nahaton lohifile n. 1 cm siivuiksi ja lado perunoiden päälle, ripauta hieman suolaa ja rouhittua valkopippuria lohen päälle.

Valmista juustokastike: kiehauta jauhot rasvassa.

Lisää maito vähitellen samalla sekoittaen, kiehauta hetken ja lisää juusto nokaraina.

Odota kunnes juusto on sulanut ja lisää hienonnetut kovaksi keitetut kananmunat joukkoon, lisää suolaa ja valkopippuria, maista suolaisuus.

Kaada seos lohi-perunoiden päälle ja paista paistosta puoli tuntia 200 asteessa.