Mandariinibroileria ja uunikasvikset

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Koipireisi, uunissa paistettu, pelkkä liha, annos 165g330 g    686 kcal94 g2,3 g31 g0 g
Mandariini-appelsiinitäysmehu, Marli20 g    10 kcal0 g2,2 g0 g0 g
Peruna, keskikokoinen 60g120 g1,7 kpl   72 kcal1,8 g16 g0,1 g1,1 g
Porkkana, keskikokoinen 65g120 g1,9 kpl   34 kcal0,7 g7,1 g0,2 g3 g
Kesäkurpitsa zucchini 100 g0,3 kpl   18 kcal0,6 g2,5 g0,4 g0,7 g
Purjosipuli 60 g0,3 kpl   14 kcal1,1 g1,4 g0,1 g1,3 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18 g4,5 kpl   19 kcal1,4 g2,9 g0,1 g0,4 g
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g150 g    30 kcal1,8 g4,8 g0,5 g0 g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g15 g    132 kcal0 g0 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
933 g    1014 kcal101 g39 g47 g6,5 g
Ravintosisältö / annos467 g    508 kcal51 g19 g24 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    109 kcal11 g4,2 g5 g0,7 g
Jos koipireidet ovat valmiiksi marinoituja, huuhtele marinadi pois kylmän veden alla.

Aseta koivet vuokaan ja leikkaa niihin 3 viiltoa/koipireisi.

Purista päälle puolikkaan mandariinin mehu.

Ripauta pintaan tuista barbeque mausteseosta tai chiliä tms. Laita uuniin 225 asteeseen.

Kuori perunat ja porkkanat.

Pilko pieniksi (porkkana pienemmäksi kun kypsyy hitaammin).

Pilko kesäkurpitsa ja purjo isoiksi paloiksi.

Laita ne niille varattuun vuokaan.

Purista valkosipulin kynnet veitsen lappeella puolella kämmenesi alla "auki" ja poista kuoret.

Heitä vuokaan myös kokonaiset valkosipulin kynnet sekä kokonaiset kirsikkatomaatit.

Lorauta päälle oliiviöljy.

Mausta lempiyrteillä, kuten timjamilla tai rosmariinillä (myös minttu sopii).

Suolaa ja pippuria joukkoon ja uuniin.

Kana kypsyy noin 50-60 minuutissa ja kasvikset noin 20-30 minuutissa.

Tästä tulee 2 TUHTIA annosta tai 4 pientä annosta.

Nyt merkitty tuhdimman mukaan.