Peltileipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva, annos 11g11 g    40 kcal5 g4,4 g0,7 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl80 g  13 rl2 dl272 kcal11 g45 g5,4 g8,8 g
Vehnälese 30 g  10 rl1,5 dl68 kcal4 g4,6 g1,3 g11 g
Vehnäjauho puolikarkea 390 g  39 rl6 dl1338 kcal40 g273 g4,7 g14 g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 40 g 8 tl2,9 rl0,4 dl215 kcal0,4 g0,3 g24 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
968 g    1982 kcal60 g339 g36 g34 g
Ravintosisältö / annos81 g    166 kcal5 g28 g3 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    205 kcal6,2 g35 g3,7 g3,5 g
Sekoita aineet puuhaarukalla.

Kohota tunti.

Kippaa voidellulle pellille ja tasoita.

Kohota 15min.- tunti, pari.

Mitä kaemmin saa kohota, sitä parempaa tulee.

Paista ensin 250 asteessa vartti, laske lämpö 125:een ja anna paistua vielä toinen vartti.

Nosta liinan päälle tukea vasten pystyyn jäähtymään, niin pohjakin pysyy rapeana.