Lihapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi125 g 25 tl8,3 rl1,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva, annos 11g11 g    40 kcal5 g4,4 g0,7 g0 g
Maito, Kevyt150 g 30 tl10 rl1,5 dl69 kcal4,8 g7,2 g2,3 g0 g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl40 g  6,7 rl1 dl136 kcal5,6 g22 g2,7 g4,4 g
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Nautajauheliha 15%400 g    820 kcal72 g0 g60 g0 g
Sipuli (kuorittu)350 g6,4 kpl  3,9 dl95 kcal4,6 g17 g0,7 g6 g
Riisi puuroutuva 128 g  10 rl1,5 dl437 kcal7,7 g96 g0,9 g2,9 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml125 g    188 kcal2,5 g3,1 g19 g0 g
Paprikajauhe 2 g 1 tl1/3 rl 6,4 kcal0,3 g0,4 g0,3 g0,7 g
Valkopippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Maustepippuri, annos 1g5 g    0,2 kcal0 g0 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
1913 g    3324 kcal163 g404 g113 g26 g
Ravintosisältö / annos213 g    370 kcal18 g45 g13 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    174 kcal8,5 g21 g5,9 g1,4 g
Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.