Mummon leipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 450 g 90 tl30 rl4,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 130 g 19 tl6,5 rl0,9 dl392 kcal0,1 g96 g0 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Ruisjauho kokojyväjauho 125 g  16 rl2,3 dl380 kcal11 g69 g2,4 g17 g
Grahamjauho 250 g 83 tl28 rl4,6 dl820 kcal26 g152 g5,5 g25 g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g600 g    2100 kcal81 g394 g17 g33 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
50 annosta
1590 g    3710 kcal122 g711 g25 g77 g
Ravintosisältö / annos32 g    75 kcal2,4 g14 g0,5 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    233 kcal7,7 g45 g1,6 g4,8 g
Tee löysä juuri ja anna nousta puoli tuntia.

Lisää loput jauhot.

Kohota jälleen.

Leivo 2 leipää/limppua.

Kohota.

Paista 225astetta, n. 30 min. Voitele paistetut leivät laihalla vesi-siirappiseoksella.