Kalakeitto Ranskalaisittain

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 500 g8,3 kpl   381 kcal9 g78 g1 g5 g
Porkkana 130 g2 kpl   43 kcal0,8 g7,2 g0,3 g3,3 g
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Selleri, annos 50g70 g    10 kcal0,7 g2,1 g0 g0 g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g40 g    48 kcal1,2 g2,2 g4 g0,1 g
Sitruunamehu, laimentamaton20 g    4,2 kcal0,1 g0,3 g0 g0 g
Kalaliemikuutio 15 g1,4 kpl   46 kcal1,5 g5,1 g2,1 g0,2 g
Voi 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl102 kcal0,2 g0,1 g11 g0 g
Sipuli (kuorittu)80 g1,5 kpl  0,9 dl22 kcal1 g3,8 g0,2 g1,4 g
Lohifilee 400 g    781 kcal75 g0 g54 g0 g
Katkarapu 180 g90 kpl  3,6 dl123 kcal26 g0 g2 g0 g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g140 g    140 kcal5,6 g28 g0,6 g0 g
Valkopippuri 3 g 1,5 tl0,4 rl 8,5 kcal0,3 g1,3 g0,1 g0,8 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruohosipuli 7 g  1 rl0,2 dl1,6 kcal0,1 g0,1 g0 g0,2 g
Timjami, annos 3g3 g    6,4 kcal0,3 g0,8 g0,2 g1,1 g
Valkosipuli, tuore, silputtu15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
3620 g    1731 kcal123 g131 g76 g12 g
Ravintosisältö / annos453 g    217 kcal15 g16 g10 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    48 kcal3,4 g3,6 g2,1 g0,3 g
Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.