Vuohenjuusto-pinaattilasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g100 g    343 kcal12 g67 g0,8 g7,7 g
Mozzarella, Euroshopper375 g    938 kcal69 g5,6 g71 g0 g
Vuohenjuusto, petit chevres doux Kypsennetty (President), annos 16.6g200 g    504 kcal32 g3,2 g40 g0 g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g100 g    25 kcal0 g0 g0 g0 g
Pinaatti 70 g35 kpl  1,4 dl9 kcal1,1 g0,3 g0,2 g0,9 g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 1000 g 200 tl67 rl10 dl427 kcal34 g48 g10 g0 g
Voimariini 6034 g    187 kcal0,3 g0,3 g20 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 35 g  3,5 rl0,5 dl120 kcal3,6 g25 g0,4 g1,2 g
Parmesan formaggio da pasta50 g    229 kcal20 g0 g17 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1969 g    2826 kcal172 g149 g165 g10 g
Ravintosisältö / annos492 g    706 kcal43 g37 g41 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    144 kcal8,7 g7,6 g8,4 g0,5 g
Vuohenjuusto-pinaattilasagnea

Kastike
1 rkl voita
5 rkl karkeita vehnäjauhoja
1 litra maitoa
suolaa tai verimangoldia
vastajauhettua mustapippuria
1 tl jauhettua muskottipähkinää

Lasagne
250 g tuoreita lasagnelevyjä
200 g vuohenjuustoa
125 g tuoreita ohuita pinaatinlehtiä
1 rasia villirucolaa
2 dl saksanpähkinöitä
3 pss mozzarellajuustoa
vastajauhettua mustapippuria

Pinnalle
Vastaraastettua parmesaanijuustoa

Valmista ensin kastike.

Sulata nokare voita, lisää vehnäjauhot ja sekoita.

Kaada kiehuvan kuumaa maitoa vähitellen joukkoon ja sekoita koko ajan, ettei seos paakkuunnu.

Keitä 5 minuuttia.

Mausta suolalla, vastajauhetulla pippurilla ja muskottipähkinällä.

Huuhdo ja valuta pinaatti sekä rucola.

Silppua lehdet karkeasti.

Ota kastikkeesta n. 3 dl sivuun ja sekoita pinaatin- ja rucolanlehdet kastikkeen loppuosaan.

Viipaloi vuohenjuusto ja mozzarellajuusto ja rouhi pähkinät.

Käytä kulmikasta lasagnevuokaa.

Laita vuokaan kerroksittain lehtikastiketta, lasagnelevyjä, mozzarella- ja vuohenjuustoviipaleita ja aksanpähkinärouhetta.

Kaada päällimmäiseksi säästämäsi kastike.

Ripottele pinnalle reippaasti parmesaania.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 min. Tarjoile raikkaan lehtisalaatin kera.