Raparperi- tai omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 175 g2,9 kpl   220 kcal19 g0,5 g16 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g50 g    155 kcal9 g21 g4 g9 g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl260 g  26 rl4 dl962 kcal31 g192 g5,5 g9 g
Leivinjauhe 15 g 3 tl1 rl 26 kcal0,8 g5,7 g0 g0,1 g
Neljänviljanhiutale 60 g  12 rl2 dl198 kcal6,1 g35 g2,1 g6,9 g
Fariinisokeri70 g    284 kcal0 g70 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6 g    22 kcal0,2 g4,8 g0,2 g0 g
Rypsiöljy 90 g 18 tl6,4 rl1 dl796 kcal0 g0 g90 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 200 g 40 tl13 rl2 dl91 kcal6 g10 g3 g0 g
Raparperi 1000 g6,1 kpl  17 dl337 kcal6,9 g55 g1 g14 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
26 annosta
2096 g    3781 kcal80 g563 g122 g39 g
Ravintosisältö / annos81 g    146 kcal3,1 g22 g4,7 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    180 kcal3,8 g27 g5,8 g1,9 g
Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.