Soijarouhesämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 54 g 11 tl3,9 rl0,6 dl478 kcal0 g0 g54 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokasuola jodioitu 10 g 1,4 tl0,5 rl0,1 dl0,3 kcal0,1 g0 g0 g0 g
Auringonkukansiemen 100 g  6,7 rl1 dl594 kcal23 g13 g50 g6 g
Kauralese 60 g  6,7 rl1 dl216 kcal11 g27 g4,6 g11 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Soijarouhe, vaalea 35 g 18 tl7 rl1 dl135 kcal14 g16 g0,8 g3,6 g
Vehnäjauho puolikarkea 390 g  39 rl6 dl1338 kcal40 g273 g4,7 g14 g
Grahamjauho 330 g 110 tl37 rl6 dl1082 kcal35 g200 g7,3 g33 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1598 g    3851 kcal123 g531 g121 g67 g
Ravintosisältö / annos80 g    193 kcal6,1 g27 g6,1 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    241 kcal7,7 g33 g7,6 g4,2 g
Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.