Sämpylät Murmeliitan

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1100 g 220 tl73 rl11 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g140 g    448 kcal16 g86 g3,9 g17 g
Siirappi 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl60 kcal0 g15 g0 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruislese 27 g  9 rl1,6 dl75 kcal4,1 g7 g1,2 g11 g
Vehnälese 30 g  10 rl1,5 dl68 kcal4 g4,6 g1,3 g11 g
Ruisjauho (Rainbow)100 g    320 kcal10 g63 g2,3 g14 g
Vehnäjauho puolikarkea 845 g  85 rl13 dl2899 kcal86 g592 g10 g30 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl23 g    203 kcal0 g0 g23 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
2295 g    4074 kcal120 g766 g41 g82 g
Ravintosisältö / annos76 g    135 kcal4 g25 g1,4 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    178 kcal5,2 g33 g1,8 g3,6 g
Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.