Omena-kinkkukeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Omena, ulkomainen, kuorittu 730 g4,6 kpl   326 kcal1,4 g69 g0,7 g13 g
Sipuli (kuorittu)280 g5,1 kpl  3,1 dl76 kcal3,6 g13 g0,6 g4,8 g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)20 g    52 kcal2,6 g2,4 g3,6 g0,1 g
Vesi, vesijohtovesi 2500 g 500 tl167 rl25 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g30 g    270 kcal0 g0 g30 g0 g
Snellmanin kalkkunasuikale 300g600 g    654 kcal144 g6 g6 g0 g
Creme fraiche, 8% rasvaa (Arla), annos 100g200 g    220 kcal6 g13 g16 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
4360 g    1598 kcal158 g104 g57 g18 g
Ravintosisältö / annos436 g    160 kcal16 g10 g5,7 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    37 kcal3,6 g2,4 g1,3 g0,4 g
Laita kattilaan rypsiöly lämpenenmään ja kuullota sipuli kuutiot siinä.

Lisää näiden jälkeen kuoritut ja kuutioidut omenat.

Lisää currya oman maun mukaan (n. 3rkl) ja sekoita tasaiseksi.

Lisää joukkoon kalkkunasuikaleet.

Lisää vesi joukkoon ja sinne 2 kanaliemikuutiota.

Sekoita ja anna kiehua hiljalleen.

Anna kiehua hiljalleen n.30min ja lisää joukkoon creme fraiche (myös tavallinen ruokakerma käy), anna lämmetä mutta ei enää kiehua.

Päälle voi koristeeksi laittaa vielä persiljasilppua.