Kaalilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1600 g    338 kcal19 g54 g3,2 g34 g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g400 g    512 kcal60 g0 g36 g0 g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g16 g    144 kcal0 g0 g16 g0 g
Sipuli (kuorittu)400 g7,3 kpl  4,4 dl108 kcal5,2 g19 g0,8 g6,8 g
Siirappi 140 g 20 tl7 rl1 dl422 kcal0,1 g104 g0 g0 g
Soijakastike 60 g 10 tl3,3 rl1/2 dl36 kcal3,1 g5,7 g0 g0 g
Korppujauho 25 g  3,6 rl1/2 dl92 kcal2,6 g19 g0,3 g1,3 g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g330 g    182 kcal10 g21 g6,6 g0 g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g600 g    732 kcal14 g148 g9 g12 g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g400 g    556 kcal76 g0 g28 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi11 g    31 kcal1 g0,8 g2,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3982 g    3152 kcal191 g372 g102 g54 g
Ravintosisältö / annos398 g    315 kcal19 g37 g10 g5,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    79 kcal4,8 g9 g2,6 g1,3 g
Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.