Makaronilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g400 g    512 kcal60 g0 g36 g0 g
Sipuli (kuorittu)315 g5,7 kpl  3,5 dl85 kcal4,1 g15 g0,6 g5,4 g
Lihaliemikuutio Maggi22 g    62 kcal2 g1,5 g5,1 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 350 g 70 tl23 rl3,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen250 g 50 tl17 rl2,5 dl83 kcal8,3 g12 g0 g0 g
Kanamuna, paistettu (pirkka)200 g    440 kcal26 g1 g37 g0 g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g400 g    556 kcal76 g0 g28 g0 g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g16 g    144 kcal0 g0 g16 g0 g
Makaroni, tumma, keitetty, suolaa 1600 g   27 dl1698 kcal64 g310 g14 g28 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3553 g    3579 kcal240 g340 g137 g33 g
Ravintosisältö / annos355 g    358 kcal24 g34 g14 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    101 kcal6,8 g10 g3,9 g0,9 g
Keitä makaronit.

Kuullota sipuli sekä paista jauheliha.

Mausta jauheliha jauhelihamausteella sekä grillausmausteella.

Valmista lihaliemi laittamalla 3-5 dl:aan kiehuvaa vettä 2 lihaliemikuutioita.

Valmista munamaito (3-4 munaa ja loput rasvatonta maitoa, niin että nesteeksi tulee n. 5dl).

Sekoita makaronit ja sipuli-jauheliha seos ja kaada voideltuun vuokaan.

Kaada munamaito sekä lihaliemi sekaan.

Laita uuniin n. tunniksi.