Katkarapurisotto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Purjosipuli 60 g0,3 kpl   14 kcal1,1 g1,4 g0,1 g1,3 g
Oliiviöljy 7 g 1,4 tl1/2 rl0,1 dl62 kcal0 g0 g7 g0 g
Riisi tumma 128 g  10 rl1,5 dl447 kcal9 g92 g2,9 g5,1 g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 128 g  11 rl1,5 dl464 kcal10 g101 g0,7 g2,2 g
Vesi700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kalaliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1,1 g3,7 g1,5 g0,1 g
Paprika punainen 170 g1 kpl   50 kcal1,6 g7,7 g0,7 g3,2 g
Parsakaali brokkoli 200 g0,6 kpl   70 kcal9 g3,9 g0,6 g5 g
Katkarapu 300 g150 kpl  6 dl205 kcal43 g0 g3,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1812 g    1380 kcal78 g216 g17 g19 g
Ravintosisältö / annos362 g    276 kcal16 g43 g3,4 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    76 kcal4,3 g12 g0,9 g1 g
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.