Siemensämpylä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Sokeri 8 g2,7 kpl2 tl2/3 rl0,1 dl33 kcal0 g8 g0 g0 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pellavansiemenet, Pellavainen50 g    230 kcal10 g0,5 g21 g15 g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g50 g    285 kcal11 g10 g25 g3 g
Grahamjauho 110 g 37 tl12 rl2 dl361 kcal12 g67 g2,4 g11 g
Ruokaöljy keskiarvo 54 g 11 tl3,9 rl0,6 dl477 kcal0 g0 g54 g0 g
Kurpitsansiemen, Risetti50 g    282 kcal9 g21 g18 g0 g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%20 g    50 kcal2,8 g2,2 g1,1 g10 g
Vehnäjauho puolikarkea 488 g  49 rl7,5 dl1673 kcal50 g341 g5,9 g17 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1387 g    3427 kcal101 g450 g127 g60 g
Ravintosisältö / annos87 g    215 kcal6,3 g28 g8 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    247 kcal7,3 g32 g9 g4,3 g
2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1,5 tl suolaa
30 g seesaminsiemeniä
25 g auringonkukansiemeniä
25 g pellavansiemeniä
30 g vehnäleseitä
2 dl grahamjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
9 dl vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää sekaan sokeri, suola, siemenet, vehnäleseet, grahamjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot niin, että taikinasta muodostuu pehmeä, kiinteä pallo.

Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

3. Vaivaa taikina ja leivo se sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

Voitele sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 12-14 minuuttia.