Parsakaalisokerihernepapusalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 300 g6 kpl  5,5 dl104 kcal14 g5,8 g0,9 g7,4 g
Sokeriherne (Findus), annos 200g200 g    80 kcal7 g12 g0,4 g0 g
Pavut, ohuet vihreät, Pirkka300 g    81 kcal5,7 g13 g0,6 g7,2 g
Oliiviöljy (Knossoscretanfood), annos 100g14 g    126 kcal0 g0 g14 g0 g
Seesaminsiemenet (Makrobios (luomu)), annos 10g20 g    130 kcal5,4 g1,4 g12 g2,5 g
Persilja 5 g  2,5 rl 1,4 kcal0,1 g0,1 g0 g0,4 g
Tahini, Macedonian, seesamitahna75 g    497 kcal20 g3,6 g45 g2,2 g
Vesi, vesijohtovesi 150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipuli 3.5 g0,9 kpl   3,8 kcal0,3 g0,6 g0 g0,1 g
Soijakastike 10 g 1,7 tl0,6 rl0,1 dl6 kcal0,5 g1 g0 g0 g
Hunaja 10 g 1,4 tl1/2 rl0,1 dl33 kcal0,1 g8,1 g0 g0 g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g10 g    2 kcal0 g0,7 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1098 g    1065 kcal53 g46 g72 g20 g
Ravintosisältö / annos274 g    266 kcal13 g11 g18 g4,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    97 kcal4,8 g4,2 g6,6 g1,8 g
Broccolia, vihreitä papuja ja sokeriherneitä seesamikastikkeella

*
noin 300 gr parsakaalia
*
200 gr vihreitä papuja
*
200 gr sokeriherneitä
*
1 rkl rypsiöljyä
*
3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
*
1 rkl nigellansiemeniä
*
hyppysellinen suolaa
*
muutama rkl hienonnettua tuoretta korianteria (tai persiljaa)

Valmista ensin kastike:

* ½ dl tahiniseesamitahnaa
* !½ dl vettä
* 1 valkosipulinkynsi
* ½ rkl Tamari soijakastiketta (käytin tamaria, mutta tavallinenkin soijakastike käy tähän)
* ½ rkl hunajaa
* 3/4 rkl omenaviinietikkaa
* ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset hyvin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Itse käytin tuoreita kasviksia, mutta pakastetut käyvät myös hyvin tähän.

Jos käytät tuoreita, kuori parsakaalien varsiosa, ja leikkaa ne ohuiksi ja pitkiksi.

Jaa myös kukinnot pienemmiksi.

Leikkaa papujen ja herneiden päät pois.

Jos käytät pakastettuja kasviksia, tämä vaihe jääkin pois.

BroccoliKiehauta vettä kattilassa, ja keitä ensin pavut noin 5 minuuttia, niin että ne edelleenkin ovat rapeita.

Ota pavut kattilasta siivilän avulla, huuhdo kylmässä vedessä ja laita kulhoon.

Laita nyt herneet veteen ja keitä pari minuuuttia, huuhtele ja lisää ne papujen joukkoon.

Keitä lopuksi parsakaalin palaset, noin 3 minuuttia, ei sen enempää.

Lisää kulhoon.

Lisää öljy ja sekoita kasvisten joukkoon.

Sekoita suurin osa siemenistä ja korianteri (persilja) kasvisten joukkoon.

Lisää myös hieman suolaa.

Rakenna annos: Aseta kasvikset tarjoilulautaselle, ripottele päälle loput siemenet ja laita runsaasti kastiketta kasvisten päälle.