KKKH Rahkasämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Suola, annos 3g4 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruishiutale 120 g  24 rl4 dl355 kcal11 g62 g3 g17 g
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Flora culinesse50 g    370 kcal0 g0 g41 g0 g
Maitorahka (Pirkka)250 g 50 tl17 rl2,5 dl165 kcal30 g10 g0,8 g0 g
Siirappi 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl121 kcal0 g30 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
17 annosta
1089 g    2163 kcal80 g330 g49 g32 g
Ravintosisältö / annos64 g    127 kcal4,7 g19 g2,9 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    199 kcal7,4 g30 g4,5 g2,9 g
Lämmitä maitorahka-vesiseos.

Lisää hiiva ja mausteet.

Lisää ruishiutaleet ja anna turvota 5 min. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lisää rasva.

Anna kohota ja leivo sämpylät.

Kohota.

Paista 200-225 asteessa 10-15 min.