Pannuleipä, siemenillä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g1.4 g    5 kcal0,6 g0,6 g0,1 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mineraalisuola keskiarvo 7 g 1 tl0,4 rl0,1 dl0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl121 kcal0 g30 g0 g0 g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl80 g  13 rl2 dl272 kcal11 g45 g5,4 g8,8 g
Pellavansiemenrouhe,Risetti30 g    150 kcal7,5 g10 g8,6 g8,5 g
Auringonkukansiemen 100 g  6,7 rl1 dl594 kcal23 g13 g50 g6 g
3-viljan sämpyläjauho, Pirkka130 g    449 kcal17 g86 g3,5 g5,2 g
Vehnäjauho puolikarkea 455 g  46 rl7 dl1561 kcal46 g319 g5,5 g16 g
Oliiviöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Rypsiöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1433 g    3947 kcal106 g502 g163 g44 g
Ravintosisältö / annos90 g    248 kcal6,6 g32 g10 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    275 kcal7,4 g35 g11 g3,1 g
Sekoita hiutaleet ja siemenet 42 asteiseen veteen.

Lisää sämpylä- tai grahamjauhot, joihin on sekoitettu suola ja hiiva.

Anna nousta n. 15 min tai kunnes taikinan juuri kuplii.

Sekoita joukkoon siirappi ja vehnäjauhot ja viimeiseksi öljy (voi siis käyttää 1dl mitä vain öljyä, minä nyt vain käytin pullon pohjat tähän).

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tulee aika ohutta leipää) tai hieman tätä pienemmälle pellille paksumman leivän saamiseksi.

-voitele halutessasi munalla ja sirottele päälle siemeniä tai hiutaleita.

Paista 225 asteessa 20-25 asteessa.

-kaurahiutaleet voi hyvin korvata ruishiutaleilla.