Fetamössö

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Fetajuusto arla 8% (100g)200 g    300 kcal32 g8 g16 g0 g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio200 g    280 kcal5,6 g13 g24 g0 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Kylmäpuristettu rypsiöljy (Virgino)8 g    71 kcal0 g0 g8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
465 g    671 kcal39 g24 g48 g1,4 g
Ravintosisältö / annos47 g    68 kcal3,9 g2,5 g4,9 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    144 kcal8,3 g5,2 g10 g0,3 g
Pilko sipuli pieneksi silpuksi.

Laita fetapala kippoon ja sörssää se haarukalla.

Lisää joukkoon sipulit ja creme fraiche ja öljy sekottaen lusikalla samaan aikaan.

Sekoita kunnes öljy on sekoittunut kunnolla mössöön.

Lopuksi raasta myllyllä mustapippuria fetamössön päälle ja voila! Herkullinen lisäke on valmis.

Sopii hyvin leivän päälle, lihan kera, yms. Vain mielikuvitus on rajana.

(HUOM! kyseinen creme fraiche on ainoa joka sopii mössöön koostumukseltaan, muilla creme fraicheilla tulee liian löysää.)