Nan leivän lisuke
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Paprika keltainen | 100 g | 0,6 kpl | | | | 30 kcal | 0,9 g | 5,1 g | 0,2 g | 2 g |
Chili paprika punainen | 45 g | | | | | 18 kcal | 0,9 g | 4,1 g | 0 g | 0 g |
Ranskalainen sipulikeitto (Knorr) | 56 g | | | | | 151 kcal | 4,2 g | 27 g | 2,8 g | 5,6 g |
|
| Koko resepti 2 annosta | 201 g | | | | | 199 kcal | 6 g | 37 g | 3 g | 7,6 g |
Ravintosisältö / annos | 101 g | | | | | 100 kcal | 3 g | 18 g | 1,5 g | 3,8 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 99 kcal | 3 g | 18 g | 1,5 g | 3,8 g |
Tarvitaan sipulikeittojauhetta, 1 keltainen paprika, kaksi chilipalkoa.
Tulee lisuke ja sen kastike.
1. lisää keittojauheeseen noin 2 dl kuumaa vettä, anna turvota noin 2 tunnin ajan
2, pilko paprika ja chilipalot.
Muista poistaa tarkoin chilin siemenet
3- lisää pilkotut paprika ja chili seokseen, sekoita
4. anna seistä 30 min.
5. keitä seosta miedolla lämmöllä 15 min, lisää tarvittaessa vettä, niin että seos on sekoitettavissa
6. siivilöi neste omaan kulhoon; siitä tulee miedompi kastike.
Kastiketta pitäisi tulla 1/3 täytteen määrästä
7. täyte toiseen kulhoon, jonka pitää olla kastiketta selkeästi tulisempaa
8. paista nan-leivät, täytettä leivän päälle ja maun mukaan kastiketta.