Perunagratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 600 g10 kpl   455 kcal11 g93 g1,2 g6 g
Kreikkalainen jogurtti (Eridanous), annos 100g300 g    378 kcal15 g8,4 g32 g0 g
Sipuli (kuorittu)120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Valkosipuli, tuore, silputtu8 g2 kpl   8,3 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Juusto, Valio arkijuusto150 g    495 kcal41 g0 g36 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1183 g    1374 kcal69 g109 g69 g8,7 g
Ravintosisältö / annos296 g    344 kcal17 g27 g17 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    116 kcal5,8 g9 g5,8 g0,7 g
Kuori perunat ja sipulit.

Keitä ne suolavedessä siten että perunat ovat melkein kypsiä.

Lisää jogurttiin hienonnetut valkosipulinkynnet ja juustoraaste.

Paloittele perunat.

Laita perunat ja sipulit vuokaan ja mausta mustapippurilla ja suolalla.

Lisää jogurttimössö päälle ja paista n.175C kunnes on kermaisen näköistä.

Itse paistoin n. 50min.