Paras alakarppi pizzapohja ikinä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g300 g    1800 kcal63 g20 g162 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Emmental, punaleima 17%200 g    580 kcal68 g0 g34 g0 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 15 g 3 tl1 rl0,2 dl42 kcal0,3 g0,5 g4,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
520 g    2430 kcal132 g22 g200 g0 g
Ravintosisältö / annos130 g    608 kcal33 g5,6 g50 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    467 kcal25 g4,3 g38 g0 g
Tämän pohjan on Kipura ja Tsil kehitelleet, legensa jo eläessään

Ainekset sekaisin, levitä vuoan pohjalle veteen kastetun lusikan avulla.

Esipaista n. 10 min 200 asteessa.

Täytteet päälle ja vielä uuniin n. 20 minuutiksi.

On just semmoinen rapea pohja - ei liian paksu, mutta pysyy hyvin kasassa.

Erinomainen myös muiden piirakoiden pohjaksi mm. sienien kera.

Tuplaamalla reseptin saat siitä koko pellilliseen riittävän pohjan.