Tomaattikastike (canneloni)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Lehtiselleri 50 g0,1 kpl  1 dl6,4 kcal0,6 g0,6 g0,1 g0,5 g
Kuorittu tomaatti säilyke Rainbow800 g    160 kcal8 g28 g3,2 g0 g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g70 g    70 kcal2,8 g14 g0,3 g0 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g7 g    7,9 kcal0 g1,6 g0 g0 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1138 g    446 kcal14 g60 g18 g4,9 g
Ravintosisältö / annos142 g    56 kcal1,7 g7,5 g2,2 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    39 kcal1,2 g5,3 g1,6 g0,4 g
Kuulosta sipuli, lisää pienjeksi kuutioitu porkkana, selleri ja valkosipuli, kuullota vielä hetki, kunnes vihannekset ovat pehmentyneet hieman.

Lisää tomaattipyre, säilötyt tomaatit, sokeri ja etikka.

Anna hautua kannen alla hiljalleen mieleuiten vähintään tunti.

Soseuta sauvasekoittimella.

Mausta pippurilla maun mukaan.

Käy myös pohjaksi bolognede-kastikkeeseen, vähennä tällöin sokerin määrää.