Lasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 400 g    552 kcal75 g0 g28 g0 g
Pirkka Tomaattimurska 500g500 g    150 kcal5 g30 g1 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Porkkanaraaste 200g180 g2,8 kpl   49 kcal1,1 g10 g0,4 g4,5 g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g11 g    29 kcal1,1 g1,1 g2,2 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Rasvaton maito (Arla ingman), annos 200g1000 g    330 kcal33 g49 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.65 g  6,5 rl1 dl228 kcal8,6 g44 g1,6 g2,5 g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste180 g    648 kcal52 g3,1 g50 g0 g
Lasagnelevy, Myllyn Paras150 g    525 kcal20 g105 g2,3 g4,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2991 g    2927 kcal199 g252 g127 g15 g
Ravintosisältö / annos374 g    366 kcal25 g31 g16 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    98 kcal6,6 g8,4 g4,2 g0,5 g
Lasagne

Jauhelihakastike
400 g jauhelihaa (naudanpaisti, 7%)
500 g tomaattimurskaa (Pirkka)
200 g sipulia
180 g porkkanaa
250 g vettä
11 g kasvisliemikuutio (Pirkka)
suolaa
pippurisekoitusta
jauhelihamaustetta

Juustokastike
50 g voita
65 g puolikarkeita jauhoja (Myllyn paras)
1 l rasvatonta maitoa (Arla)
150 g juustoraastetta (Pirkka, emmental + mozzarella raasteseos)
suolaa
(viherpippuria / valkopippuria / muskottipähkinää)

n. 150 g lasagnelevyjä (Myllyn paras)
30 g juustoraastetta pinnalle (Pirkka, emmental + mozzarella raasteseos)

Vuokaan ensin pohjalle jauhelihakastike, sitten juustokastike, sitten lasagnelevyt, kerroksia toistetaan, päällimmäiseksi juustokastike ja juustoraaste pinnalle.

Uuniin 175 °C, 50 min.

(Raakapaino = arviolta n. 1,5 * kypsäpaino.)