Jauhelihamureke ala Mama (vähähiilarinen)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 1200 g    2657 kcal210 g0 g204 g0 g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g100 g    30 kcal1 g4 g0,3 g0 g
Kananmuna kuoreton 330 g6 kpl   471 kcal41 g1 g34 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Basilika, kuivattu 2.3 g 2,3 tl1,2 rl 5,9 kcal0,3 g0,5 g0,1 g0,9 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Soijajauho, Reformi vähärasvainen90 g    324 kcal45 g32 g0,9 g13 g
Spice Up, Makea Chilikastike, annos 15g15 g    27 kcal0,1 g6,5 g0 g0 g
Valkosipuli, tuore, silputtu15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Soijakastike less salt (Kikkoman)15 g    12 kcal1,4 g1,7 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1922 g    3542 kcal300 g49 g239 g14 g
Ravintosisältö / annos120 g    221 kcal19 g3 g15 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    184 kcal16 g2,5 g12 g0,7 g
Sekoittele ensin kananmuna veden ja mausteiden kanssa sekä sulatetut suppilovahverot.

Lisää soijajauho, sekoita ja anna turvota/vetäytyä jonkin aikaa n. 15 minuuttia.

Lopuksi lisää jauheliha ja vaivaa taikina.

Jaa taikina kahteen osaa uunipellille kahdeksi pitkulaisen limpun malliseksi pötkylöksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin.

Uuni 175 ja aika n. 45-60minuuttia.

Maustemääriä voi suurentaa ja mausteita lisätä oman makutottumuksen mukaan ja tuoreet mausteet antavat voimakkaamman maun kuin jauhe ja purkkiversiot.

Jos en käytä sieniä teen aina itse voimakkaammin maustetun version ainakin sipulilla lisättynä.