Jauhelihakastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruokakerma 5%, Valio50 g    33 kcal0,8 g2,1 g2,5 g0 g
Ruskea suuruste, Maizena8 g    30 kcal0,1 g7,4 g0 g0 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Heinz ketsuppi30 g 6 tl1,7 rl1/4 dl31 kcal0,3 g7,2 g0 g0 g
Väkevä sinappi (Meira)10 g    20 kcal0,5 g2,6 g0,8 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi (1kuutio)vähäsuol. ja rasvainen6 g    19 kcal0,5 g3,2 g0,3 g0 g
Sipuli (kuorittu)154 g2,8 kpl  1,7 dl42 kcal2 g7,4 g0,3 g2,6 g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen290 g    403 kcal55 g0 g20 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
948 g    576 kcal59 g30 g24 g2,6 g
Ravintosisältö / annos948 g    576 kcal59 g30 g24 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    61 kcal6,3 g3,2 g2,6 g0,3 g
290g 7% paistijauhelihaa
1 iso sipuli
reilu puolikas liemikuutio (normaalisuolaisesta kuutiosta riittää pienempikin pala)
10g sinappia
30g ketsuppia
4dl vettä
8g Maizena-suurustetta
½dl 5% ruokakermaa
mustapippuria

1. Hienonna sipuli ja paista se jauhelihan kanssa kypsäksi.

2. Lisää sinappi, ketsuppi, liemikuutio, mustapippurirouhe ja vesi sekä maizena.

3. Anna kiehua jonkin aikaa (mitä pidempään, sitä enemmän kastike ehtii maustua).

Lisää nestettä, jos se on liiaksi haihtunut (tosin ohjeessani on aika suuri määrä vettä, koska siinä on mukana itse keittäessäni lisäämäni ylimääräinen desi vettä, joten nesteen pitäisi riittää)
4. Lisää lopuksi kerma.

5. Tarjoile pastan tai perunan kanssa.