Kulitsa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, Kevyt250 g 50 tl17 rl2,5 dl115 kcal8 g12 g3,8 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Vehnäjauho, sunnuntai600 g  60 rl9 dl2100 kcal72 g426 g13 g18 g
Keltuainen, 20g, annos 20g40 g    26 kcal1,4 g0,1 g10 g0 g
Kananmuna kuoreton 60 g1,1 kpl   86 kcal7,5 g0,2 g6,1 g0 g
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5 g    16 kcal0,6 g3 g0,4 g1,4 g
Rusinat (Rainbow) 1 pss100 g    320 kcal3 g71 g0,7 g10 g
Sekahedelmä, kuivattu 100 g   1,5 dl223 kcal3,5 g44 g0,8 g8,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
40 annosta
1453 g    4319 kcal101 g727 g116 g39 g
Ravintosisältö / annos36 g    107 kcal2,5 g18 g2,9 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    297 kcal6,9 g50 g8 g2,7 g
Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.