Broileria pinaatti-jogurttikastikkeessa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Broileri, rintafilee, nahaton 600 g    643 kcal139 g0 g9 g0 g
Pinaatti 600 g300 kpl  12 dl80 kcal10 g2,4 g1,8 g7,8 g
Sipuli 110 g2 kpl  1,2 dl33 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Valkosipuli 14 g3,5 kpl   15 kcal1,1 g2,3 g0,1 g0,3 g
Chili paprika punainen15 g    6 kcal0,3 g1,3 g0 g0 g
Inkivääri, tuore, silputtu4 g    3,2 kcal0,1 g0,7 g0 g0,1 g
Korianteri, annos 10g10 g    2 kcal0,2 g0,4 g0,1 g0,3 g
Dijonsinappi, Maille, Original10 g    7 kcal0,4 g0,8 g0,3 g0,3 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Jogurtti, maustamaton, rasvaa 2,5 %, vähälaktoosinen, ei lisätty d-vitamiinia 300 g 60 tl20 rl3 dl181 kcal10 g15 g7,5 g0 g
Mineraalisuola keskiarvo 6.5 g 0,9 tl1/3 rl0,1 dl0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1697 g    1210 kcal161 g28 g46 g11 g
Ravintosisältö / annos339 g    242 kcal32 g5,6 g9 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    71 kcal10 g1,7 g2,7 g0,6 g
600 g broileria
600 g pinaattia
1-2 sipulia silputtuina
4 valkosipulinkynttä silputtuina
1 pieni chili
1 tl tuoretta inkivääriraastetta
2 tl jauhettua korianteria
2 tl Dijon-sinappia
2 rkl oliiviöljyä
3 dl maustamatonta jogurttia
1 tl mineraalisuolaa

Leikkaa broileri pieniksi kuutioiksi ja paista kuutiot öljytilkassa kypsiksi.

Huuhtele ja silppua pinaatti.

Freesaa öljyssä sipulia, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä, lisää joukkoon korianteri ja sinappi, ja sekoittele minuutin verran.

Lisää pinaatti ja kuumenna 1-2 minuuttia.

Lisää vähitellen jogurtti ja sekoita hyvin.

Lisää lopuksi broilerinpalat.