Rahkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen250 g 50 tl17 rl2,5 dl83 kcal8,3 g12 g0 g0 g
Hiiva, 50g25 g    15 kcal3,3 g0,3 g0,1 g0 g
Culinesse (Flora), annos 10g100 g    460 kcal0,5 g0,5 g51 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki250 g 50 tl17 rl2,5 dl140 kcal21 g13 g0,5 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75 g 15 tl5 rl3/4 dl25 kcal2,5 g3,7 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 65 g1,2 kpl   93 kcal8,1 g0,2 g6,7 g0 g
Sokeri62 g21 kpl16 tl5,2 rl0,7 dl252 kcal0 g62 g0 g0 g
Rusina 9 g 3 tl1 rl0,2 dl26 kcal0,3 g5,4 g0 g0,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1301 g    2632 kcal84 g409 g68 g12 g
Ravintosisältö / annos130 g    263 kcal8,4 g41 g6,8 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    202 kcal6,5 g31 g5,2 g0,9 g
Pohja:
2,5dl rasvatonta maitoa
25g hiivaa
0,5tl suolaa
100g Flora Culinessea
1 muna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
5 dl vehnäjauhoa

Täyte:

1 prk ravatonta maitorahkaa
3/4 dl rasvatonta maitoa
1 muna
3/4 dl sokeria
1 rkl rusinoita
1 rkl sitruunamehua

Pohja valmistetaan kuten pullataikina ja annetaan kohota.

Kaulitaan piirakkapohjaksi tai tehdään 10 pikkupullaa joihin painetaan juomalasin pohjan avulla syvänne johon täyte lusikoidaan.

Paistetaan 250C :ssa n. 10 min.