Juustokastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 60 g 12 tl4,3 rl0,6 dl320 kcal0,2 g0,2 g36 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 60 g  6 rl0,9 dl206 kcal6,1 g42 g0,7 g2,1 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 900 g 180 tl60 rl9 dl410 kcal27 g43 g14 g0 g
Emmental, punaleima 17%200 g    580 kcal68 g0 g34 g0 g
Valkopippuri, annos 1g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokasuola jodioitu 1 g 0,1 tl0,1 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Margariini 60%, keskiarvo 7.4 g 1,5 tl0,5 rl0,1 dl39 kcal0 g0 g4,4 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 7.4 g  0,7 rl0,1 dl25 kcal0,8 g5,2 g0,1 g0,3 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 111 g 22 tl7,4 rl1,1 dl50 kcal3,3 g5,3 g1,7 g0 g
Emmental, punaleima 17%25 g    71 kcal8,4 g0 g4,2 g0 g
Valkopippuri, annos 1g0.1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokasuola jodioitu 0.1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1372 g    1702 kcal114 g96 g95 g2,4 g
Ravintosisältö / annos229 g    284 kcal19 g16 g16 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    124 kcal8,3 g7 g6,9 g0,2 g
Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.