Poughkeepsien kevyet herkkuletut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kevytmaito (Valio)500 g    230 kcal16 g24 g7,5 g0 g
Kananmuna, keitetty 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai65 g  6,5 rl1 dl228 kcal7,8 g46 g1,4 g2 g
Grahamjauho luomu (Pirkka) (Pirkka), annos 50g100 g    320 kcal14 g58 g3,2 g13 g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%100 g    250 kcal14 g11 g5,6 g49 g
Sokeri 18 g6 kpl4,5 tl1,5 rl0,2 dl73 kcal0 g18 g0 g0 g
Makeutusneste (Hermesetas), annos 5g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g5 g    37 kcal0,1 g0,1 g4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
913 g    1314 kcal66 g163 g33 g64 g
Ravintosisältö / annos457 g    658 kcal33 g81 g17 g32 g
Ravintosisältö / 100g100 g    144 kcal7,2 g18 g3,6 g7 g
Kevyttä ja aivan jumalaisen hyvää mansikkahillon ja kevyen vaniljajäätelön kanssa.

Riko kananmunien rakenne vispilällä.

Lisää munien sekaan puolet maidosta, sokerit ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti kunnes taikina on tasaista.

Lisää loput maidosta ja sekoita.

Anna taikinan levätä n. 10 min, jotta jauhot turpoavat.

Paista kohtuukuumalla pannulla kauniin väriseksi.

Reseptillä tulee noin 10 lettua!